SOM COMENIUS!

A la recerca del tresor europeu, Hunting for European treasure, és un projecte Europeu en el qual participem cinc països Europeus. Aquest cinc països som Espanya, Eslovàquia, Turquia, Romania i Itàlia. Aquest projecte dura dos anys, i té com a finalitat donar a conèixer les societats d’aquests països i els costums propis de cadascun d’ells. Per poder compartir aquesta informació s’ha creat una web, http://tourists.ning.com/, en què, a més de conèixer-nos, podem comunicar-nos.
El projecte consisteix a fer un seguit d’intercanvis per poder apropar-nos més a la cultura dels altres països. Tots els alumnes dels cursos participants, tot i que no viatgin, estan implicats al projecte, ja que ajudaran a fer que es pugui fer possible. Al nostre institut, els alumnes participants seran els que cursen 4t d’ESO. Alguns d’ells estan fent una optativa basada en una webquest sobre Pere Quart, a partir la qual es farà el joc de pistes per als alumnes dels altres països que vinguin a visitar Espanya.
Formar part del Comenius és una experiència nova per a molts de nosaltres; esperem aprendre moltes coses sobre altres països, sobre gent amb diferents costums i diferents cultures i el millor de tot és que, a part d’ampliar els nostres coneixements, és un molt bon mètode per aprendre anglès i alhora t’ho passes d’allò més bé.
Eva Urbano, 4t A